شنبه 8 ارديبهشت 1403

به گزارش روابط عمومی خانه صنعت، معدن وتجارت استان کرمانشاه؛ اولین مجتمع آموزشی فنی و حرفه‌ای خانه صنعت، معدن و تجارت در کل کشور با حضور معاون استاندار کرمانشاه، مدیرکل کار تعاون و رفاه اجتماعی، مدیرکل فنی و حرفه‌ای، اعضای هیئت رئیسه خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه، جمعی از مدیران دستگاه های اجرایی و صنعتگران در سالن اجتماعات خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی رسما آغاز به کار کرد.

 

 دبیر اجرایی خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه در آیین افتتاح این مجتمع آموزشی ضمن تبریک هفته پژوهش گفت: انتظار می‌رود دانشگاهیان و پژوهشگران باعث بهبود وضعیت کسب و کار شوند و در کنار صنعت و معدن باشند تا بتوانیم در صنعت و معدن استان کرمانشاه تحول ایجاد کنیم.

 

مهندس فرهاد مرزی بیان داشت: خانه صنعت و معدن در رابطه با آموزش در واحدهای صنعتی و تولیدی استان یک خلا احساس می‌کرد. آموزشگاه‌های سطح استان و فنی حرفه‌ای نیز علی‌رغم زحمات زیادی که می کشیدند نمی‌توانستند ارتباط تنگاتنگ بین جوانان و صنعت را ایجاد و نیازهای واحدهای صنعتی را برآورده کنند.

 

وی تاکید کرد: ابتدا آموزشگاه فنی و حرفه‌ای برای خانه صنعت و معدن تاسیس کردیم اما به این نتیجه رسیدیم که نمی توانیم خدمات کامل و جامعی به صنعتگران ارائه بدهیم. بنابراین آموزشگاه را به مجتمع آموزشی تبدیل کردیم تا بتواند تمام آموزش‌های مورد نیاز واحدهای صنعتی، معدنی و تجاری استان و جوانان جویای مهارت را در حوزه های صنعت و معدن فراهم کند.

 

دبیر اجرایی خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه از مدیرکل فنی و حرفه‌ای برای تسریع در اخذ این مجوز و کارخانه برای در اختیار گذاشتن مکان کارگاه‌های این مجتمع آموزشی تقدیر و تصریح کرد: با شروع به کار این مجتمع نیاز واحدهای صنعتی نیازسنجی خواهد شد تا آموزشها در آن حوزه ها برنامه‌ریزی شود.

 

مرزی تاکید کرد:  طبق تبصره ۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده واحدهای صنعتی که به منظور ارتقاء مهارت و سلامت کارکنان اقدام به اختصاص هزینه در حوزه‌های آموزش و ورزش می کنند با تایید اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان می توانند ۱۰ درصد مالیات ارزش افزوده عوارض پرداختی خود در این حوزه را استرداد کنند.

 

افشین کریمی معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمانشاه نیز در این مراسم به اهمیت مهارت پرداخت و گفت: این روزها در هر خانواده‌ای چند جوان بیکار تحصیل‌کرده با مدرک دانشگاهی بالا وجود دارد. دانشگاه‌های ما تولید علم‎‌ میکنند اما این علم همراه با مهارت نیست.

 

وی با تاکید بر اینکه علم با مهارت تفاوت خیلی زیادی دارد افزود: در دانشگاه‌های ایران معمولا آدم خودخواه پرورش می‌دهیم. متاسفانه کسی که از دانشگاه فارغ التحصیل می شود دیگر حاضر نیست تا آچار دست بگیرد.

 

معاون استاندار تاکید کرد:چنین مرکزی می‌تواند مهارت که حلقه مفقوده بین علم و تولید است را شکل بدهد. مردم باید در قالب انجمن ها، صنوف و گروه‌ها آموزش و مهارت‌های تخصصی ببینند. این مرکز گام بزرگ و ماندگاری  برای مهارت آموزی در استان کرمانشاه است.

 

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه بیان داشت: سازمان اقتصاد جهانی برای شرایط پس از کرونا برخی مشاغل را با افزایش تقاضا پیش‌بینی کرده است.

 

دکتر حسن عزیزی دورکاری ، تله‌ورکینگ و ... از جمله مشاغلی است که امکان افزایش تقاضا برای آنها به وجود آمده است.

 

وی به سیاست های تشویقی دولت برای جذب جوانان در کارگاه‌ها و قرار گرفتن آنها در محیط کار اشاره کرد و بیان داشت: یارانه دستمزد سال گذشته برای ۸ استان بود اما امسال برای ۱۶ استان شده است. در این طرح اگر جوان فارغ التحصیل در کارگاهی مشغول فعالیت شود ۳۰ درصد از دستمزد او را دولت می دهد.با توجه به استقبال جوانان و واحدها از این طرح ظرفیت تخصیصی برای کرمانشاه پر شد که وزیر کار در پاسخ به درخواست استاندار کرمانشاه سقف پذیرش در این طرح را برای کرمانشاه برداشته است.

 

عزیزی طرح دیگر این بسته سیاستی را طرح کارورزی برشمرد و تصریح کرد: در این طرح نیز هر کارگاهی بپذیرد که نیروی کار ورز جذب کند از حق بیمه معاف می شود و برای دوره کارورزی ماهیانه برای افراد لیسانس ۵۰۰ هزار تومان، فوق لیسانس ۶۰۰ هزار تومان و دکترا 700 هزار تومان  کمک هزینه پرداخت می شود. اگر همان نیرو در کارگاه جذب شود ۲۱ ماه معافیت بیمه دارد.

 

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی به  مشوق بیمه‌ای که جدیداً ابلاغ شده است اشاره کرد و گفت: اگر کارگاهی از حالا نیروی جدید را به کار مشغول کند حق‌بیمه 23درصد آن را دولت می دهد.

 

وی اظهارداشت:دولت در  شرایط سخت جنگ اقتصادی امکاناتی فراهم کرده که امیدواریم با این سیاست مقدار نرخ بیکاری جوانان نیز فروکش کند.

 

دکتر روژین مرزی مدیر مجتمع آموزش فنی و حرفهای خانه صنعت و معدن و تجارت استان کرمانشاه نیز در آیین افتتاح این مجتمع بیان داشت: فرآیند شکل گیری این مرکز از پارسال آغاز شد و با توجه به اینکه آموزشگاه محدودیت‌هایی داشت تصمیم گرفتیم این مرکز را از آموزشگاه به مجتمع فنی و حرفه ای ارتقا دهیم.

 

وی گفت:راه اندازی این مجتمع با مساعدت مدیرکل فنی و حرفه‌ای خیلی سریع انجام شد. این آموزشگاه در حوزه های امورمالی و بازرگانی، معماری و شهرسازی، گردشگری، فناوری اطلاعات، عمران ، امور اداری، بهداشت و ایمنی، جوشکاری، خدمات حقوقی ، زیست فناوری ، صنایع چوب و مکانیک و در رشته های متفاوت فعالیت خواهد داشت.

 

خانم دکتر مرزی تصریح کرد: در اولین دوره پذیرش مهارت آموزان از حوزه‌ امور اداری و بازرگانی شامل:رشته مدیریت ارشد کسب و کار، کارآفرینی با رویکرد KAB و حسابداری شروع می‌کنیم. تا چند روز دیگر نیز فراخوان ثبت نام اولین دوره بر روی سایت خانه صنعت و معدن اعلام خواهد شد.

 

وی تاکید کرد: پس از اتمام دوره ها آزمون برگزار و پس از موفقیت در آزمون مدارک  معتبر سازمان فنی و حرفه‌ای ارائه خواهد شد.

مدیر مجتمع آموزش فنی و حرفه ای خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه گفت: امیدواریم با حمایت هایی که انجام می شود قدمی مثبت برای آموزش افراد برداریم و این مجتمع زمینه رشد و توسعه استان را فراهم کند.

 

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کرمانشاه نیز نبود عدم وجود چنین مجتمع آموزشی را خلا ارتباط جوانان با صنعت دانست و گفت: آموزشهای فنی و حرفه ای علی رغم ساختاری که دارد این حلقه مهارتی بخش صنعت را کم داشت و آموزشها در بخش دولتی با حوزه صنعت فاصله داشت: سیستم دولتی توان بروزرسانی تجهیزات و مربیان را ندارد اما بخش خصوصی می تواند این کار را به راحتی انجام بدهد.

 

یاور محمدی تاکید کرد: خلا نبود مهارت موجب شکاف عظیمی در میان عرضه و جذب نیروی کار و اشتغال شده است. صنعتگران استان همواره برای جذب نیروی کار ماهر با مشکل مواجه بودند.

 

وی با اشاره به اینکه جامعه اشتغال در بخش صنعت را اشتغال پایدار و معتبر می داند اظهارداشت: امیدواریم صنایع هم پای کار بیایند و علاوه بر آموزشهای درون مجموعه ای و ارتقاء سطح دانش کارکنان در کنار این مجتمع نیز آموزشهای مورد نیاز را دنبال کنند.

محمدی از مدیران صنایع خواست تا در جذب نیروهای خود مهارت و توانمندی افراد را مد نظر داشته باشند.

 

معاون صنایع سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیز در این مراسم بیان داشت: در بخش دولتی نمی‌توانستیم با بخش خصوصی ارتباط معنادار واقعی داشته باشیم. خانه‌های صنعت و معدن با حضور فعال و پر رنگی که دارد این نقش را به خوبی ایفا کردند.

 

صلاحی با بیان اینکه بخشی از کارهای دولتی را به خانه صنعت و معدن واگذار کرده اند افزود: خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه همواره در بین خانه های صنعت و معدن ایران پیش قدم بوده و حالا هم  اولین خانه صنعتی است که  اقدام به تاسیس مجتمع فنی و حرفه ای می کند.

 

 

وی یکی از مشکلات اصلی بحث بیکاری استان با توجه به بررسی‌های چند سال اخیر را عدم وجود آموزش علمی و کاربردی در سطح استان دانست و خاطرنشان ساخت: فارغ التحصیلان دانشگاهی مهارت کافی را ندارند و این حلقه مفقوده بین دانشگاه و صنعت بود. این مرکز پیش قدم شده تا این مشکل را حل کند و امیدواریم  نقش مهمی را ایفا کند. واحدهای صنعتی نیز با در اختیار گذاشتن امکانات شاهد پویایی بیشتر باشند

آموزشگاه

ارتبـاط با ما

آدرس : کرمانشاه - شهرک صنعتی بیستون ابتدای شهرک ساختمان خدمات فناوری کسب و کار

تلفکس : 34735098-083

تلفن :    34735108-083

کانال تلگرام:   ksh-himt@

E-Mail : khsanat_kermanshah@yahoo.com

 

Template Design:Dima Group